Potvrđen identitet stradalog rudara u rudniku Breza

Fena
Potvrđen identitet stradalog rudara u rudniku Breza
AA / Ilustracija

Tridesetsedmogodišnji Adnan (Avde) Kovačević iz Breze, strojar na glavnom transportu u jami Sretno Rudnika mrkog uglja Breza, poginuo je danas oko 12.30 sati na svom radnom mjestu, potvrdio je direktor tog rudnika Ćamil Zaimović.

Nesretnog Kovačevića pronašle su njegove kolege iz prve smjene te odmah obavijestili nadležne, koji su o tome izvijestili policiju.

"Glavni federalni inspektor Ferid Osmanović bio je na službenoj dužnosti u našem rudniku pa je odmah i sišao na mjesto nesreće", kazao je Zaimović, koji je dodao da se inspektor Osmanović još nalazi u jami.

Tragedija u BiH: Rudar poginuo u jami rudnika Breza

Jedna osoba poginula je danas u Rudniku mrkog uglja "Breza", potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić. Kako je navela Ahmić, pripadnici PU Breza obaviješteni su oko 12 sati da je u jami Sretno pronađeno beživotno tijelo muškarca, te je dodala kako je najvjerovatnije riječ o rudarskoj nesreći, što će biti utvrđeno uviđajnim radnjama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije