Potresan život brata i sestre koji su nađeni mrtvi kod Šipova

Radiosarajevo.ba
Potresan život brata i sestre koji su nađeni mrtvi kod Šipova
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Na vijest o tragičnog smrti Nedeljka i Milke Ilić, koji su nađeni mrtvi u svojoj kući u udaljenom selu, sveštenik Čedomir Arambašić, paroh strojički, za Srpskainfo kaže da su Ilići živjeli neobičnim životom i da nisu bili naročito komunikativni, ali da su komšije ipak bile začuđene što ih nisu viđali više od mjesec dana.

“Ni ja ih nisam često viđao, mada sam nastojao da im se približim, zvao ih u crkvu i pokušavao da ih posjetim kod kuće, ali nisam uspio u tome”, kaže paroh Arambašić.

Strava kod Šipova: Brat i sestra pronađeni mrtvi

Na vijest da su Ilići nađeni mrtvi, zaputio se u udaljeno selo Vodice, na 10 kilometara od Strojica i oko 25 kilometara od Šipova.

“Pokojna Milka je skoro svaki dan dolazila u Strojice, ali komšije kažu da je nisu viđale u posljednjih mjesec dana. Njenog brata, koji nije tako često zalazio među ljude, nisam viđao mjesecima”, kaže mjesni sveštenik i dodaje da je Nedeljko imao 58 godina, a da je nejgova sestra bila vjerovatno približno iste starosti, ali da je njene godine bilo teško procijeniti, jer je bila prilično zapuštena.

Dodaje da im je život bio prilično težak.

“Njihova majka je 1995. godine u ratu, u povlačenju našeg naroda, izgorjela, poslije nekoliko godina umro im je i otaca, a njih dvoje nisu bili baš spremni da brinu o sebi. Često je Milka dolazila u Strojice, pa bi joj ljudi davali hrane, dolazila je i meni na vrata, jer su brat i ona uglavnom živjeli od milostinje, ali, eto, u crkvu nisu dolazili”, kaže paroh Arambašić.

I mještani Strojica i okolnih sela potvrdili su za Srpsakainfo da se radi o dvoje starijih ljudi, ne baš sposobnih za samostalan život, te da su živjeli u roditeljskoj kući nedaleko od puta Šipovo – Kupres.

Mještani ih nisu izbjegavali, jer nisu bili nasilni niti zlobni, ali nisu imali ni bliskih prijatelja i rođaka, tako da su bili uglavnom usamljeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije