Potjernica iz Grčke - traže ga zbog brojnih krivičnih djela: Ko je uhapšen na Doljanima?

1
Radiosarajevo.ba
Potjernica iz Grčke - traže ga zbog brojnih krivičnih djela: Ko je uhapšen na Doljanima?
Foto: Printscreen / Twitter / Navijački sukobi u Grčkoj u augustu 2023.

Pripadnici Jedinice Granični prijelaz Doljani, 1. juna 2024., uhapsili su M.B. (1994.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Atina raspisao potjernicu za njim.

Kako se doznaje, grčka ga policija traži zbog krivičnih djela: Formiranje i udruženje u zločinačku organizaciju, Teška eksplozija u neposrednoj blizini sportskog objekta, Posjedovanje eksplozivnih i zapaljivih materija u neposrednoj blizini sportskog objekta, Teški napad u neposrednoj blizini sportskog objekta, Teška tjelesna povreda, Teško narušavanje javnog reda i mira u neposrednoj blizini sportskog objekta, Oštećenje tuđe imovine, Nedozvoljeno nošenje oružja, Nedozvoljena upotreba oružja, Nedozvoljeno nošenje i upotreba baklje i Paljevina.

"Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Crveni Grm i predat službenicima Sudske policije Suda BiH", saopćeno je iz Granične policije.

Rade Šerbedžija imao operaciju: Putem društvenih mreža se obratio fanovima

Rade Šerbedžija imao operaciju: Putem društvenih mreža se obratio fanovima

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o navijaču Dinama.

Navodno se radi o navijaču koji je učestvovao u navijačkim neredima u Ateni, koji su se dogodili prije utakmice Dinama i AEK-a u augustu 2023 godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije