Porodično nasilje u BiH: Od supruge tražio sjekiru da napadne bratića i njegovu kćerku

3
Radiosarajevo.ba
Porodično nasilje u BiH: Od supruge tražio sjekiru da napadne bratića i njegovu kćerku
Foto: Pixabay / Sjekira / Ilustracija

Prijedorčanin D. V. optužen je za nasilje u porodici jer je zbog dvorišta kuće napao R. V. i njegovu kćerku N. V., a optuženi je oštećenom inače amidža.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, osim što ih je fizički napao, kada su došli policajci, optuženi im je prijetio i tražio od supruge da mu donese sjekiru.

Naime, sve se desilo u junu 2020. godine u Prijedoru, u zajedničkom dvorištu, koje optuženi koristi zajedno sa oštećenim bratićem, a zbog korištenja tog dvorišta amidža ga je prvo verbalno napao i opsovao mu mrtvog oca.

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

Njegovoj kćerki je opsovao majku te je potom prišao R. V., kojeg je rukama i nogama udarao u predjelu tijela.

Kada je prišla kćerka sa namjerom da ga spriječi da joj tuče oca, D. V. je i nju udario, a potom je opet pokušavao udariti.

Ona je nakon toga pozvala policiju, a kada je patrola došla na mjesto događaja, D. V. je ignorisao policijska naređenja i nastavio prijetiti.

"Optuženi je ugrozio sigurnost oštećenih tako što im je u prisustvu policijskih službenika povišenim tonom uputio prijetnju: 'Ženo, daj mi sikiru, donesi iz šupe sikiru' i koju je od svoje supruge tražio da mu donese kako bi prisutne oštećene mogao povrijediti", navodi se u optužnici.

Supruga optuženog je krenula u drvarnicu po sjekiru, zbog čega su R. V. i njegova kćerka N. V. osjetili strah za svoj život.

Incident je spriječila policija i upozorila suprugu da ne ide po sjekiru, a pomoću fizičke snage savladala je i uhapsila D. V.

"Dakle, primjenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao je spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje člana svoje porodice i time doveo do povrede fizičkog i psihičkog integriteta člana svoje porodice", navodi se u optužnici, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije