Porodična drama u centru Sarajeva: Punac vukao Mehu na vozilu - šta kaže advokat, a šta policija

1
A. Ka.
Porodična drama u centru Sarajeva: Punac vukao Mehu na vozilu - šta kaže advokat, a šta policija
Foto: Radiosarajevo / Tomić: Korać je jutros pušten na slobodu

Porodična drama odigrala se jučer u centru Sarajeva i samo pukom srećom nije bilo težih posljedica.

Meho Korać (27), ranije osuđivan zbog ugrožavanja sigurnosti supruge i njene porodice i koji je nedavno izašao iz pritvora, došao je da preuzme svoja dva maloljetna sina, nakon čega je izbila svađa.

Na kraju je uhapšen.

Xiaomi Redmi 13C: Pristupačnost i performanse

Xiaomi Redmi 13C: Pristupačnost i performanse

Njegov advokat Duško Tomić za portal Radiosarajevo.ba ispričao je detalje ovog slučaja. Tomić kaže da je sve bilo uredu dok Korać nije zatražio zdravstvene knjižice od djece.

Tragedija u centru Sarajeva: Pozlillo 43-godišnjem radniku, preminuo je

Tragedija u centru Sarajeva: Pozlillo 43-godišnjem radniku, preminuo je

Punac dao gas

"Želio je da pregleda djecu, nisu mu se učinila baš zdrava i kao roditelj je zatražio knižicu od majke, koja je to odbila. Počela je neka mala nesuglasica, hoće dati, neće dati. Tada mu je supruga navodno opsovala. U tom trenutku je Meho razgovarao i s njenim ocem, govorio mu je da je ubijedi da mu da knjižice zbog djece. Dok je on tako razgovarao, punac je dao gas i samo je puka sreća što je tu bila policija i još neki ljudi.

Meho se zakačio za auto i poslije nekih petnaestak metara, ovaj (punac op. a.) je stao i Meho je završio u Hitnoj pomoći sa lakim tjelesnim povredama, kaže Tomić i dodaje da je on ponovo večeras otišao u bolnicu 'jer ga boli vrat'.

Prema riječima Tomića, dok je Korać bio na pružanju ljekarske pomoći, njegova supruga i njen otac su otišli u policiju i prijavili ga da im je prijetio smrću.

"On su kazali da im je on rekao - trebao sam vas ubiti. Pošto je bilo direktnih očevidaca i kamera, ispostavilo se da to veze nema... Policija ga je ipak uhapsila. Ja sam jutros zvao i tužilaštvo, gledao kako izgledaju ti snimci, našao sam svjedoke...

Kad je tužilac vidio da to nema smisla, oni su Mehu danas pustili, kao, da se brani sa slobode, ali mi ćemo podnijeti krivičnu prijavu za nanošenje lakih tjelesnih povreda. Zaista, ovog puta, Meho s ovim nema ništa", tvrdi Tomić.

Tomić dodaje da vjeruje svom klijentu.

"Znam ga nekoliko godina. Ovog puta lažno su ga prijavili za ugrožavanje sigurnosti, zato što su povrijedili čovjeka. Zvao sam toga čovjeka (punca op. a.), da stavimo tačku. Meho vas neće prijavljivati, povucite prijavu, šta je bilo, bilo, zaustavite, ali ništa", kaže Tomić.

Šta kažu iz MUP-a KS

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su saopćili navodeći incijale osumnjičenog, da je su jučer u 14.10 sati pripadnici PU Centar Mehu Koraća iz Njemačke, nastanjenog u Sarajevu.

Kako se navodi u saopćenju, sumnjiči se za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu M. B. iz Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije