Popodnevni pretres u Sarajevu: Policija hapsila i oduzela neobične dokaze

0
Radiosarajevo.ba
Popodnevni pretres u Sarajevu: Policija hapsila i oduzela neobične dokaze
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, jučer u vremenskom periodu od 15.15 do 17.30 sati sarajevska policija izvršila je pretres kuće koju koristi M.Z. na području općine Novo Sarajevo.

"Tom prilikom su na licu mjesta pronađena i lišena slobode lica: K.A., rođen 1995.godine u Sarajevu i E.Š., rođen 1994.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. stav 1. KZ F BiH (Razbojništvo). Izvršenim pretresom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: pištolj, određena količina municije, veća količina raznih cigareta, registarske tablice za kojim se traga, jedan DVR od video nadzora, kao i izgorjeli ostaci plastike, metala i tkanine", navode iz MUP-a KS. 

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije