Ponovo se oglasio MUP o navijačkim neredima: Uhapšeno šest osoba zbog napada na policiju

2
Radiosarajevo.ba
Ponovo se oglasio MUP o navijačkim neredima: Uhapšeno šest osoba zbog napada na policiju
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Policija nakon sukoba navijača

Nakon navijačkih nereda na ulicama Sarajeva uoči jučerašnje derbi fudbalske utakmice na stadionu 'Grbavica' između ekipa Željezničara i Sarajeva danas, 4. marta, su se još jednim saopštenjem oglasili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako su naveli, uhapšeno je šest osoba zbog napada na policijske službenike.

"Dana 3. marta 2024. godine u popodnevnim satima, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode B.H., rođen 2001. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, M.S., rođen 1997. godine u Sarajevu, nastanjen u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti /član 359. stav 2. KZ FBiH/, A.B., rođen 1991. godine u Sarajevu,  A.Ć., rođen 1991. godine u Sarajevu, N.B., rođen 1999. godine u Bugojnu i Dž.Dž., rođen 1995. godine u Tuzli, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Napad na ovlaštenu službenu osobu /član 359. stav 2. KZ FBiH/ u vezi sa članom 31. istog zakona /Saučesništvo/.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Imenovani se sumnjiče za napad na policijske službenike u ulici Fra Filipa Lastrića, općina Novo Sarajevo, kojom prilikom su dva policijska službenika povrijeđena.

Putnička motorna vozila 'Peugeot' i 'Renault Megane' kojim su povrijeđeni policijski službenici, pronađena su u ulici Bratunačka, općina Ilidža, te u ulici Franca Lehara, općina Centar Sarajevo. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u Prostorije za zdaržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja", saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije