Istočno Sarajevo / Pometnja u GPBiH: Ko daje tačne informacije novinarima?

28. 10. 2021. u 22:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon objave našeg portala o paljevini stana u zgradi u kojoj stanuje Dragan Kulić, pomoćnik direktora Granične policije BiH, Kulić je održao jutros hitan sastanak sa svojim najbližim saradnicima.

Tema sastanka Kulića i njegovih najbližih saradnika Vladimira Popovića i Veljka Lazića nije bilo unapređenje rada službe čiji je ugled dobrano poljuljan, nego detektiranje naših izvora.

Nakon temeljite analize i promišljanja, smatra se da su informacije medoijima dali policijski službenici Brković i Simović - valjda po logici jer obojica stanuju u Istočnom Sarajevu, gdje je Kulić privremeno nastanjen.

Kulićeva osveta manifestovala se donesenim rješenjima o hitnom prerasporedu Brkovića u Višegrad, a Simovića prebacivanjem na teren u okviru jedinice unutrašnje kontrole.

Da li je greškom zapaljen stan na trećem spratu u Hilandrskoj ulici, ili je meta bio stan na drugom spratu u kojem privremeno boravi Dragan Kulić istraga će pokazati. O tome je prvi pisao portal Crna hronika.

Podsjećamo, Kulić je nedavno saslušan u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) zbog afere prilikom afere zapošljavanja u GP BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)