Policijski službenici SIPA-e na području Orašja uhapsili M. V. zbog droge

Radiosarajevo.ba
Policijski službenici SIPA-e na području Orašja uhapsili M. V. zbog droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, na području Orašja, slobode lišili osobu inicijala M.V. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, javlja Fena.

''Postupajući po usmenoj naredbi Općinskog suda u Orašju, uz prethodno dobijenu saglasnost Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona, pripadnici SIPA-e izvršili su pretres stambenog objekta koji koristi M.V., te je izvršen uviđaj na licu mjesta gdje je osumnjičeni po lišenju slobode odbacio paket zamotan u samoljepljivu traku'' saopćeno je iz SIPA-e. 

Tom prilikom pronađen je, i izuzet, 451 gram zeljaste biljne materije koja izgledom asocira na drogu 'marihuana'. 

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje je nad njom izvršena kriminalistička obrada nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu, biti predata nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije