Policijski bilten za protekla 24 sata: Pucnjava, teška krađa, promet drogom...

Radiosarajevo.ba
Policijski bilten za protekla 24 sata: Pucnjava, teška krađa, promet drogom...

Ispred "Automat Club Golda", koji se nalazi u staklenom gradu u ulici Ferhadija broj 12, Općina Stari Grad, u subotu oko 19,25 sati nepoznata lica upotrijebila su vatreno oružje. 

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Prve Policijske uprave (PU) koji su zatekli vlasnika tog kluba H. F. i koji je izjavio da je  više nepoznatih lica pucalo na taj klub u kojem se on nalazio, navodi se u biltenu MUP-a Kantona Sarajevo. 

Prilikom pucnjave H. F. je zadobio lakše povrede, površinske ogrebotine od krhotina stakla. Takođe, na objektu je pričinjena i materijalna šteta. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog dijela, identifikaciji i pronalasku izvršioca. 

UHAPŠEN ZBOG TEŠKE KRAĐE 

Policijski službenici Četvrte PU u subotu su lišili slobode B. A. (1978) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teške krađe.  Izvršenim provjerama utvrđeno da je za tim licem raspisana potraga Općinskog suda u Sarajevu. 

UHAPŠEN ZBOG DROGE 

Policijski službenici Prve PU su u subotu lišili slobode D. K. (1993) iz Jablanice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. D.K. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a o događaju je obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Sarajeva. 

POŽAR NA AUTOMOBILU U ULICI PRIJEDORSKA 

Policijski službenici Treće PU obavješteni su u subotu da je izbio požar na putničkom motornom vozilu marke "fiat" registarskih oznaka 098-J-943, vlasništvo "Samko-Promet" d.o.o.Sarajevo,  te oštećenja putničkog motornog vozila marke VW "T-5" registarskih oznaka E81-J-595, vlasništvo "Samko-Promet" i putničkog motornog vozila "opel"  oznaka T81-A-674 vlasništvo Č. Z. iz Sarajeva, koji su se nalazili parkirani u ulici Prijedorska do broja 11 (krug firme Samko-Promet), općina Novi Grad. 

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Treće PU, kao i ekipa PVB Kantona Sarajevo koja je u ugasila požar. 

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a uviđaj je obavila ekipa MUP-a Kantona Sarajevo u prisustvu sudskog vještaka PPZ-a struke, koji je izjavio da je požar izazvan najvjerovatnije otvorenim plamenom. 

POŽAR U PODRUMU KUĆE IZAZVAN OTVORENIM PLAMENOM 

U požaru koji je izbio u subotu u podrumskim prostorijama kuće, vlasništvo K. M. , u ulici Rustem Pašina 54, općina Ilidža nije bilo povređenih i nastradalih lica. 

Požar je ugasila PVB Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavile ekipe MUP-a Kantona Sarajevo u prisustvu sudskog vještaka PPZ-a struke, koji je izjavio da je požar izazvan najvjerovatnije otvorenim plamenom. 

KONTROLA SAOBRAĆAJA 

U toku proteklog dana policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 430 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 27 vozača. 

Iz saobraćaja je isključeno 19 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola, dva lica bez položenog vozačkog ispita, šest lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, te dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole - navodi se u biltenu MUP-a KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije