Policijska akcija u BiH: Uhapšene dvije osobe, oštetili preduzeće za 205.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u BiH: Uhapšene dvije osobe, oštetili preduzeće za 205.000 KM
Foto: FUP / FUP / Ilustracija (Nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, 16. aprila, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, PU Banja Luka, po Naredbama Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona i Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, na području Banja Luke izvršili pretrese na dvije lokacije i uhapsili dvije osobe I.M. (1976) i Đ.J. (1991).

"Imenovani se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela "Prevara u privrednom poslovanju", iz člana 251. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, na način da su po prethodnom dogovoru, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, znajući da neće izvršiti plaćanje naručene robe, dana 17. jula .2019. godine sa preduzećem "MI Rakitno" d.o.o. sklopili ugovor o poslovnoj saradnji, koju su kasnije i ostvarili, te su kao garanciju priložili mjenicu bez pokrića, a kojim radnjama su oštetili preduzeće "MI Rakitno" d.o.o. za iznos od 205.000 KM.

Nakon izvršenog pretresa, privremeno je oduzeta određena dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem ovoga krivičnog djela", saopćeno je iz FUP-a.

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

Uhapšeni su privedeni u prostorije Federalne uprave u Livnu odakle će nakon ispitivanja, biti predati u zakonskom roku nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije