Policijska akcija u BiH: Pronađeno vozilo iz Njemačke koje traži Interpol

0
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u BiH: Pronađeno vozilo iz Njemačke koje traži Interpol
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 10.01.2024. godine, pronašli su i od osobe S.V. iz Odžaka, privremeno oduzeli putničko vozilo marke VW, za kojim je od strane Interpola raspisana potraga.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je predmetno vozilo predmet potrage u Republici Njemačkoj.

Prilikom obaljanja redovnih poslova i zadataka, istog dana oko 18,00 sati u Banjoj Luci, policijski službenici su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog vozila marke VW, kojim je upravljalo navedeno lice.

Konaković o sjednici u New Yorku: 'Dodik i Cvijanović više brinu o ruskom, a manje o srpskom narodu'

Konaković o sjednici u New Yorku: 'Dodik i Cvijanović više brinu o ruskom, a manje o srpskom narodu'

Nakon izvršenih provjera utvrđeno je da je predmetno vozilo predmet potrage u Republici Njemačkoj, a da je važnost vozačke dozvole lice S.V. istekla.

Kod osobe S.V. pronađena je i oduzeta određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Kokain'.

Navedeno lice je lišeno slobode i slijedi podnošenja zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz člana 172. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurni sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci – Odjeljenje za prekršaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije