Policija pretpostavlja da su u vozilu koje je sletjelo u Vrbas bile tri osobe

Radiosarajevo.ba
Policija pretpostavlja da su u vozilu koje je sletjelo u Vrbas bile tri osobe
Ilustracija / Angažirani spasioci
Nakon što je jučer iz Vrbasa, na području općine Jajce, izvučen automobil s tijelom jedne osobe, danas će biti nastavljena potraga kako bi se utvrdilo je li bilo još stradalih, saopćio je MUP Srednjobosanskog kantona.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 13 sati u mjestu Podbarevo, općina Jajce, kada je automobil Renault Clio sletio s magistralne ceste u rijeku Vrbas.

Oko 18 vozilo je izvučeno na obalu, a u njemu je pronađeno tijelo mlađeg muškarca, čiji se identitet još utvrđuje, kao i to je li u vozilu bilo još osoba.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio glasnogovornik MUP-a Rusmir Prohan, pretpostavlja se da su u vozilu bile ukupno tri osobe. On je dodao da će pripadnicima MUP-a u potrazi za nestalima pomoć pružiti ronioci iz Zenice.

Budući da su neki mediji objavili kako je jedan od stradalih sin muftije sarajevskog Enesa ef. Ljevakovića, a riječ je o 26-godišnjem Abdurahmanu, Prohana smo upitali za potvrdu ove informacije.

"Ovu informaciju trenutno ne mogu ni potvrditi niti demantirati. Moramo imati pijetet prema žrtvi", kazao je Prohan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije