Policija u Banjoj Luci uhapsila nekoliko osoba zbog višemilionskog kriminala

0
Radiosarajevo.ba
Policija u Banjoj Luci uhapsila nekoliko osoba zbog višemilionskog kriminala
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Da li MUP RS-a istražuje navode iz prijave Draška Stanivukovića o nabavci mobilne bolnice u RS-u?

U Banjoj Luci je u toku velika policijska akcija Ministarstva unutrašnjih poslova RS (MUP RS).

Prema informacijama do kojih je došao portal Srpskainfo.com, u navedenom gradu u toku je više pretresa, a uhapšeno je i nekoliko osoba.

Policija u RS-u istražuje višemilionski kriminal, a istragom rukovodi Republičko javno tužilaštvo putem Posebnog odjeljenje za organizovani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala.

Stigle su prve lubenice: Saznajemo odakle dolaze i po kojoj cijeni se prodaju u BiH

Stigle su prve lubenice: Saznajemo odakle dolaze i po kojoj cijeni se prodaju u BiH

Izvor portala Srpskainfo.com navodi da su pretresi u agenciji Travel for fun, a prema nezvaničnim informacijama, pretresi su i u entitetskom Institutu za javno zdravstvo RS.

Ovaj portal također piše da je navodno uhapšen Saša Marković vlasnik agencije Travel for fun, te da policija osigurava objekat agencije u banjalučkom Tržnom centru Emporium dodajuči kako se pretresaju i drugi objekti navedene turističke agencije u tom bh. gradu.

Podsjećamo, aktuelni banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković podnio je u maju prošle godine čak 10 krivičnih prijava Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka. Između ostalog, jedna prijava se odnosila i na nabavku pokretne bolnice u bh. entitetu RS.

Zbog sumnje da je "zloupotrijebio položaj i ovlaštenja" Stanivuković je prijavu podnio protiv premijera RS Radovana Viškovića te ministra zdravstva Alena Šeranića. 

Tom prilikom, Stanivuković je medijima naglasio kako "zakon mora da važi jednako za sve, bez obzira ko kakvu funkciju obavlja", te da "imamo slučaj pokretne bolnice koja još nije nabavljena, ne znamo zašto nema medicinske opreme, a puna dva mjeseca se montira".

Stanivuković je obrazložio kako je navedenu prijavu podnio i zbog "zloupotrebe u postupku javne nabavke protiv turističke agencije 'Travel for fun'" i aktuelnog direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije