Policija spriječila zločin: Bombom planirao da ubije inspektora u Derventi

0
Radiosarajevo.ba
Policija spriječila zločin: Bombom planirao da ubije inspektora u Derventi
Foto: PU Doboj / Oduzeti bomba i droga

Derventska policija uhapsila je u ponedjeljak, 18. jula, A. P. iz Dervente zbog sumnje da posjeduje bombu kojom planira da ubije kriminalističkog inspektora.

Osim bombe, kako je saopćeno iz Policijske uprave Doboj, prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi A. P. pronađena je i droga.

"Pripadnici navedene Policijske stanice su došli do saznanja da A. P. posjeduje oružje - bombu, koju planira da upotrijebi za likvidaciju kriminalističkog inspektora zaposlenog u Policijskoj stanici Derventa, kao i određenu količinu narkotičkih sredstava koju bi iskoristilo prije nego što krene da izvrši navedenu radnju", saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Hiljade turista prošle godine posjetilo 'najopasniju zemlju' na svijetu, očekuju da će broj rasti

Hiljade turista prošle godine posjetilo 'najopasniju zemlju' na svijetu, očekuju da će broj rasti

Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda u Derventi izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi A. P.

Iz policije dodaju da je pronađena i oduzeta eksplozivna naprava koja svojim izgledom asocira na ručnu bombu, jedna vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na spid, dva smotuljka sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu i drobilica sa ostacima biljne materije.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv A. P. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije