Policija spriječila veći sukob navijača u Mostaru: Napadnut i 11-godišnjak

1
Radiosarajevo.ba
Policija spriječila veći sukob navijača u Mostaru: Napadnut i 11-godišnjak
Foto: Instagram / Ilustracija / Navijači Zrinjskog

Policija je spriječila sukob većeg broja navijača fudbalskih klubova Velež i Zrinjski u Mostaru, potvrđeno je 10. augusta za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Grupe navijača Red Army i Ultras su se sukobile u srijedu, 9. augusta u kasnim večernjim satima u pješačkoj zoni u centru Mostara. Policija je brzo intervenisala i spriječila narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, naveo je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

Red Army su organizirana grupa navijača Fudbalskog kluba Velež iz istočnog, većinski bošnjačkog, dijela Mostara, dok su Ultrasi navijačka grupa Hrvatskog športskog kluba Zrinjski, iz zapadnog, većinski hrvatskog dijela grada..

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Policijske snage su po dolasku na mjesto događaja primjetili 'grupe mlađih lica sa kapuljačama, koja su se razbježala'. "Na informativni razgovor su pozvane dvije osobe", naveo je Marić. Prema policijskom izvještaju radi se o I.B. i S.I., osamnaestogodišnjim pripadnicima navijačkih skupina.

Istovremeno je A.P. iz Mostara prijavio policiji da je na istoj lokaciji napadnut njegov jedanaestogodišnji sin, a policija je utvrdila da je napad izvršio četrnaestogodišnjak L.Š..

On je kod sebe imao teleskopsku palicu, hladno oružje kakvo koriste pojedine policijske agencije. Patrola policije je oduzela oružje a od L.Š. a njegovog oca upoznala sa navedenim događajem, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije