Policija se oglasila o nesreći na autoputu A1 u kojoj je stradao motociklista

0
Radiosarajevo.ba
Policija se oglasila o nesreći na autoputu A1 u kojoj je stradao motociklista
Foto: Doznajemo.com / S mjesta nesreće

U jučerašnjoj stravičnoj nesreći, koja se dogodila na dionici autoputa A1 Sarajevo – Lepenica, poginuo je 27-godišnji Samir Gušter iz naselja Ljubinići kod Ilijaša.

Mladić je nesretno stradao kada je izgubio kontrolu nad motociklom, a potom je pao na cestu zadobivši strahovite povrede.

Danas su se o detaljima nesreće oglasili i iz sarajevskog Ministarstva unutrašnjih poslova:

"Dana 13. marta 2021. godine, oko 15.15 sati, na kolovozu autoputa A1, smjer kretanja Vlakovo-Lepenica, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nesreća.

Tom prilikom usljed neprilagođene brzine, došlo je do pada - na kolovoz autoputa A1 - motocikla marke Yamaha, vlasništvo K.A., kojim je upravljao vozač G.S. iz Ilijaša.

Na mjesto događaja izašla je ekipa ZZHMP Kantona Sarajevo, kojom prilikom je od strane doktora, na mjestu događaja konstatovana smrt kod vozača motocikla G.S.

O navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koji je
zajedno s uviđajnom ekipom MUP KS, te sudskim vještakom saobraćajne i mašinske struke izašao na mjesto tragedije i rukovodio uviđajnim radnjama.

Tijelo preminulog je vozilom Pokopa prevezeno na prosekturu Bare.

Saobraćaj na pomenutoj dionici puta bio je obustavljen od trenutka saobraćajne nesreće pa sve do 20 sati kada je u potpunosti normalizovan."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije