Policija saopćila nove detalje o smrti dvoje mladih

0
Radiosarajevo.ba
Policija saopćila nove detalje o smrti dvoje mladih
Nezavisne.com / Ilustracija

Rano jutros tijela mladića i djevojke pronađena su u parkiranom automobilu u Bosanskoj Kostajnici.

Ovu informaciju potvrdila je jutros Zvezdana Alendarević, glasnogovornica Policijske uprave Prijedor za Radiosarajevo.ba.

"PU Prijedor zaprimila je prijavu u 7:40 sati da su u Kostajnici u putničkom automobilu u objektu garaža zatečena dva beživotna tijela.

Radi se o muškarcu starom 29 godina i ženskoj osobi staroj 19 godina. Formiranje uviđajne ekipe je u toku, a obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor", rekla je Alendarević.

Kontaktirali smo Alendarević koja je za Radiosarajevo.ba rekla nove informacije o ovom slučaju.

"Na licu mjesta je završen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Utvrđeno je da se radi o zadesnoj smrti koja je najvjerovatnije nastupila kao posljedica gušenja. Na licu mjesta nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postojanja momenata krivičnog djela. Tačan način, odnosno uzrok smrti, bit će utvrđen obdukcijom koja će se obaviti sutra u Zavodu za sudsku medicinu u Banjoj Luci", rekla je Alendarević.

Zbog tragične smrti dvoje mladih u Bosanskoj Kostajnici će u nedjelju biti Dan žalosti.

Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastava na pola koplja ispred zgrade opštine Bosanska Kostajnica, javim preduzećima, javnim ustanovama i svim organizacijama, preduzećima i društvima na području opštine Kostajnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije