Policija ponovo traga za Sabahetom Džindo

3
Radiosarajevo.ba
Policija ponovo traga za Sabahetom Džindo
Foto: PU Bijeljina / Sabaheta Džindo

Policijska uprava Bijeljina traga za Sabahetom Džindo, poznatom po krađama diljem Bosne i Hercegovine.

Kako su naveli - i ovaj put je traže zbog krađa novčanika i torbica.

"Apelujemo na građane da ukoliko primjete osobu s fotografije, o tome odmah obavijeste najbližu Policijsku stanicu ili prijave na broj 122", poručuju iz PU Bijeljina.

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

Arijana Memić traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima za vrijeme radnog vremena

I oni podsjećaju da se radi o osobi koja je u proteklom vremenskom periodu na području Grada Bijeljine vršila krivična djela protiv imovine, krađom novčanika i torbica iz butika i trgovinskih radnji.

Posljednji put smo o Sabaheti Džindo pisali u junu ove godine, kada smo objavili video njene krađe u trgovini u Ilijašu.

!  / Kraljica džeparoša Sabaheta Džindo i njen muž uhapšeni zbog krađe u Banjoj Luci

Prošle je godine u zatvoru u Banjoj Luci pokušala počini samoubistvo, a potom je na sudu u istom gradu poručila: "Potrebno je da primam terapiju kako bih izbjegla da činim krivična djela i u budućnosti."

Džindo je hapšena niz puta zbog krađa širom BiH u trgovinama, kafićima, na pijaci i slično. U septembru 2015. godine našla se i na crvenoj Interpolovoj potjernici, a jednom je i sama je govorila o svojim pohodima.

"Nikad ne planiram i ne znam kad ću i hoću li stati s današnjim danom ili ću sada ukrasti ovu čašu ili milion ili marku. Nisam sigurna kad kažem da neću ukrasti, ali se suzdržavam da to ne uradim. U tašni sam znala imati 5.000 KM, a kradem čokoladu od šest maraka. Kažem sebi: 'Nemoj, ženo, pusti tu čokoladu', ali ne može", rekla je ona za medije.

Prije nekoliko godina njen suprug je rekao da ona nema potrebu da krade.

"Ima sve u životu. Jednostavno, to je bolest", rekao je on tada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije