Policija otkrila ko je ove godine pljačkao džamije u okolini Sarajeva

1
Radiosarajevo.ba
Policija otkrila ko je ove godine pljačkao džamije u okolini Sarajeva
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela teških krađa u vjerske objekte-džamije, na području općina Ilijaš i Vogošća, izvšenih u proteklom periodu ove godine, policijski službenici Sedme PU su došli do saznanja da je izvršilac lice S.L., rođen 1962.godine u Banja Luci, gdje je i nastanjen.

Kako se navodi u današnjem saopćenju MUP-a, ovaj muškarac registrovan je kao izvršilac ovakve vrste krivičnih djela počinjenih u više gradova BiH.

Dodaje se kako su ga uhapsili policijski službenici PU Visoko 17. oktobra. Preuzeli su ga službenici Odjeljenja kriminalističke policije Ilijaš i ispitali u svojstvu osumnjičenog.

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Inače, sumnjiče ga da je u periodu od mjeseca juna do oktobra ove godine, počinio krivična djela teške krađe na štetu Medžlisa IZ Sarajevo i to u:

- džamiju u naselju Mrakovo, općina Ilijaš,
- džamiju u naselju Malešići, općina Ilijaš,
- džamiju u naselju Lješevo, općina Ilijaš,
- džamiju u naselju Svrake II, općina Vogošća i
- džamiju u naselju Donji Hotonj, općina Vogošća.

Navedeno lice je uz upotrebu podesnog alata i fizičke snage, nasilno otvarao prozore na objektima i iz istih otuđivao novac - dobrotvorne priloge. U toku kriminalističke obrade, S.L. je u potpunosti priznao izvršenje navedenih krivičnih djela.

"O pomenutom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u nadležnost policijskim službenicima MUP-a RS-PU Gradiška. Po kompletiranju, službeni izvještaj protiv S.L., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih djela iz člana 287. stav 1. tačke a. KZ F BiH će biti dostavljen nadležnom Tužilaštvu", saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije