Policija opkolila kuću banjalučkog bombaša

Radiosarajevo.ba
Policija opkolila kuću banjalučkog bombaša

Banjalučka policija identificirala je napadača koji je danas na autobuskom stajalištu u Ulici Knjaza Miloša u Banjoj Luci ubacio bombu u autobus prijevoznika "Autoprevoz" na liniji 2 koji saobraća na relaciji Banja Luka – Trn, a od čije eksplozije je poginuo vozač autobusa Boro Topić (55).

Eksplozija u Banjoj Luci, poginuo vozač autobusa

Naime, radi se o Željku Stevanoviću (1964), koji je već nekoliko godina u konfliktu s Topićem. Pripadnici specijalne jedinice CJB Banja Luka opkolili su njegovu kuću u naselju Lazarevo. Prema nezvaničnim informacijama, Stevanović je ranije zapalio automobil nastradalog šofera.

Generalni direktor banjalučkog "Autoprevoza" Dejan Mijić izjavio je novinarima danas da su, osim nesretnog vozača koji je poginuo, u eksploziji bombe dva putnika lakše povrijeđena.

Mijić je naveo da je poginuli vozač bio izuzetno poštovan u "Autoprevozu", te da je današnja tragedija potresla kompletno preduzeće. 

Marija Markanović, portparolka CJB Banja Luka kazala je za Radiosarajevo.ba da je zbog ovog događaja blokiran saobraćaj u ulicama Knjaza Miloša, Ivana Gorana Kovačića i Prote Nikole Kostića, te da su u funkciji alternativni pravci. Ona je potvrdila i da su na terenu brojne policijske i ekipe hitne pomoći. 

 

 

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije