Policija oduzela tri vozila od višestrukih povratnika

Fena
Policija oduzela tri vozila od višestrukih povratnika
Fena / Ilustracija
Policijski službenici I PU 18. novembra su iz saobraćaja isključili H.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke Alfa Romeo, reg. oznake T15-M-635.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona.

Policijski službenici V PU 19. novembra iz saobraćaja su isključili N.A. iz Ilijaša, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke Mercedes, reg. oznake O76-M-534. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  1.020 KM.

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj Uprave policije Ministarstva iz saobraćaja su 21. novembra isključili B.H. iz Sarajeva, koja je zatečena da upravlja putničkim motornim vozilom marke Lada, reg. oznake K75-J-837. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je ista višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od istih su privremeno oduzeta vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru, saopćeno je iz MUPKS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije