Policija o sinoćnjoj pucnjavi u Sarajevu: Povrijeđeni odbio hospitalizaciju

3
Radiosarajevo.ba
Policija o sinoćnjoj pucnjavi u Sarajevu: Povrijeđeni odbio hospitalizaciju
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U sarajevskom naselju Alipašino Polje sinoć je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Prema sinoćnjim informacijama do pucnjave je došlo u 19:27 sati, a ranjena je jedna osoba.

19. marta 2021. godine u 19:27 sati, obavještena je četvrta PU-PS Novi grad da je na raskrsnici ulica Ive Andića- IX Tranferzala, općina Novi Grad , od strane NN lica došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je lice M. R. iz Sarajeva, u predjelu leđa zadovio povede koje su na CUM-UKC Sarajevo od strane doktora konstatovane kao lahke tjelesne povrede, navodi se u saopćenju policije.

O navedenom obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se zbog osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo iz člana 166128 KZ FBiH (Pokušaj ubistva), na licu mjesta izrši uviđaj i poduzmu sve druge potrebne mjere i radnje, što je od strane uviđajne ekipe MUP Kantona Sarajevo i izvršeno.

Mirza Hadžiabdić, iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo otkrio je detalje za portal Radiosarajevo.ba.

"Lice M. R. iz Sarajeva zadobilo lakše tjelesne povrede i odbio hospitalizaciju.

Izvršen je uviđaj zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo Ubistvo u pokušaju, a policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca", rekao je Hadžiabdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije