Policija istražuje SMS prijetnje funkcionerima SNSD-a i DNS-a

Fena
Policija istražuje SMS prijetnje funkcionerima SNSD-a i DNS-a
Pixabay / Ilustracija
Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, danas su osobe B.J., D.K. i R.K. iz Pala prijavile da su im putem telefona, s istog preplatničkog broja, jučer u popodnevnim satim upućene SMS poruke prijetećeg sadržaja.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, pod čijim nadzorom pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju provođenja istrage, saopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Načelnik Općine Pale Boško Jugović (SNSD) je potvrdio da je dobio prijeteću SMS poruku i smatra da iza svega „stoji politika“.

Jugović je i ranije dobijao prijeteće poruke, a u najnovijoj je navedeno da vodi računa o svojoj porodici i da on ima rješenje kako da izađe iz ove priče.

"Po ovome vidimo da je u pitanju politika, jer je i Dejan Kojić iz Demokratskog narodnog saveza dobio prijeteću poruku. Ovo je bila kap vode, koja je prelila čašu", rekao je Jugović na konferenciji za novinare.

Ranije je, kaže, dobio još dvije-tri prijeteće poruke u kojima je pisalo da će biti ubijen sa članovima porodice kao bivši direktor "Jahorina osiguranja" Risto Jugović, a prva takva poruka mu je stigla 2. juna.

I potpredsjednik Općinskog odbora DNS-a Pale Dejan Kojić tvrdi da su on i njegove kolege, kao i njihove porodice, već duži vremenski period izložene konstantnim prijetnjama smrću.

Kojić također smatra da su ove poruke isključivo političke prirode i da ih šalje neko ko želi da zaplaši DNS i njegov politički rad na Palama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije