Policajci u BiH stali ukraj uigranom pljačkaškom paru iz Srbije: Iz zlatare odnijeli nakit

0
Radiosarajevo.ba
Policajci u BiH stali ukraj uigranom pljačkaškom paru iz Srbije: Iz zlatare odnijeli nakit
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad stali su ukraj pljačkaškom partu iz Srbije koji su prošle godine godine opljačkali zlataru.

Radi se o S. T. i G. O., oboje iz općine Odžaci, Republika Srbija. Oni su uhapšeni u četvrtak, 24. augusta, zbotg sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Srbijanac i Srbijanka sumnjiče se da su u julu 2022. godine opljačkali zlataru. Tada je oštećeni Policijskoj stanici Mrkonjić Grad prijavio da su dvije nepoznate osobe ušle u unutrašnjost zlatare, u ulici Sime Šolaje, općina Mrkonjić Grad, te da su iskoristili nepažnju oštećenog.

Sjećanje na Bojana Tončića: U jeku NATO bombardovanja rekao ne Vojsci Jugoslavije

Sjećanje na Bojana Tončića: U jeku NATO bombardovanja rekao ne Vojsci Jugoslavije

Prema njegovoj izjavi, ukrali su zlatni nakit, tačnije oko 50 grama.

Operativnim radom na terenu i na osnovu prikupljenih informacija pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad došli su do saznanja da postoje osnovi sumnje da su S. T. i G. O. počinili krivično djelo.

Policajci su 24. augusta 2023. godine u općini Jezero zaustavili i kontrolisali automobil Mercedes, kojim je upravljao G. O., a sa kojim se u vozilu nalazila saputnica S. T.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad, izvršen je pretres vozila koje su koristile osumnjičene osobe.

"Prilikom pretresa pronađena je određena količina zlatnog nakita, dva mobitela i novac - 350 eura i 1.920 dinara", saopćeno je na zvaničnoj web-stranici Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

U saopćenju se dodaje da policajci nastavljaju rad na utvrđivanju da li se osumnjičeni mogu dovesti u vezu i sa drugim teškim krađama izvršenim na području drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni će biti predati u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije