Policajci spriječili samoubistvo u Srebrenici: U kući pronašli oružje i municiju

0
Radiosarajevo.ba
Policajci spriječili samoubistvo u Srebrenici: U kući pronašli oružje i municiju
Foto: Srpskainfo / MUP RS / Ilustracija

Policajci Policijske stanice Srebrenica pronašli su u nedjelju, 23. juna, oružje i municiju kod M.B., te ga spriječili da izvrši samoubistvo.

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica i Staničnog odjeljenja policije Skelani, radeći na dokumentovanju krivičnog djela "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", na osnovu naredbe Osnovnog suda Srebrenica, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, 23.06.2024. godine izvršili su pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila vlasništvo lica M.B. sa područja opštine Srebrenica.

Prilikom pretresanja pronađeno je i oduzeto oružje i više komada municije, od toga pištolj i puška marke "Zastava", 473 komada municije različitog kalibra, prazan okvir automatske puške i "škorpiona" i sporogoreći štapin dužine 10 m.

Šta se dešavalo na Širokači: Komšija ispričao detalje jezivog zločina

Šta se dešavalo na Širokači: Komšija ispričao detalje jezivog zločina

"Staničnom odjeljenju policije Skelani je 22.06.2024. godine oko 15.25 sati, prijavljeno da lice M.B. planira izvršenje samoubistva. Isto je spriječeno brzom reakcijom policijskih službenika koji su odmah nakon prijave izašli na mjesto događaja. Policijski službenici su izvršili uviđaj. Alkotestiranjem lica M.B. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 2,77 g/kg. Tom prilikom navedeno lice je lišeno slobode i od istog su privremeno oduzeti jedan lovački karabin i 42 komada municije.

Sve dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela preduzimaju se pod nadzorom postupajućeg tužioca", saopšteno je iz MUP-a RS.

Zaplijenjeno oružje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije