Policajci oduzeli motor muškarcu sa višestrukim prekršajima

Radiosarajevo.ba
Policajci oduzeli motor muškarcu sa višestrukim prekršajima
Pixabay / Ilustracija
Nešto iza ponoći, 00,30 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova KS, u ulici Igmanska, općina Vogošća, iz saobraćaja su isključili M.S. iz Sarajeva, koji je upravljao neregistrovanim motociklom marke Jamaha.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je M.S. višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona (upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom).

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od M.S. je privremeno oduzet navedeni motocikl. Isti je deponovan do okončanja prekršajnog postupka u garaži Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije