Pokušaj ubistva u Sarajevu, oglasila se policija

0
Radiosarajevo.ba
Pokušaj ubistva u Sarajevu, oglasila se policija
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Sarajevska policija sinoć je uhapsila tri mladića zbog pokušaja ubistva ranije tog dana.

Sve se desilo u ulici Humska, kada su nožem napali i povrijedili A. S. (1996.), također iz Sarajeva.

"Dana 7. januara 2021.godine u 21.20 sati, policijski službenici Treće PU lišili su slobode lica: L. Č., rođen 2001. godine, A. Č., rođen 2002. godine i S. G., rođen 2002. godine, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju).

Isti su navedenog dana u 19.40 sati u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, oštrim predmetom nanijeli teške tjelesne povrede licu A. S., rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je prebačen na KCUS, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

"O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a također je pronađeno i izuzeto sredstvo izvršenja - nož.

Navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije