Pokušaj ubistva u Laktašima

Radiosarajevo.ba
Pokušaj ubistva u Laktašima

Banjalučka policija uhapsila je sinoć dvadesetčetverogodišnjeg Dragana Čalakovića zbog sumnje da je pokušao ubiti  Đuru Ubipariba u Trnu kod Laktaša, a kada je u njega pucao iz automatske puške.

Prema informacijama iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka, cijela drama se odigrala u ugostiteljskom objektu u mjestu Trn iza 22 sata. Navodno, došlo je do svađe dvojice muškaraca nakon čega je uhapšeni posegnuo za puškom i Ubipariba upucao u lijevu nogu.

Povrijeđenom je ukazana pomoć u Kliničkom centru u Banjoj Luci te njegovo zdravstveno stanje stabilno.  Čalaković je  uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.  

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, a osumnjičeni će u toku dana zajedno s izvještajem o počinjenim krivičnim djelima biti predat u njihovu nadležnost. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije