... / Pokušaj ubistva u BiH: Polio ženu benzinom, sa terase dozivala pomoć...

13. 09. 2021. u 09:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Okružni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu protiv Luke Lovre zbog pokušaja ubistva vanbračne supruge T.P.

Prema navodima iz optužnice Lovre je krivično djelo počinio 12. juna ove godine u stanu u banjalučkom naselju Obilićevo.

Nakon svađe tokom koje je suprugu nazivao pogrdnim imenima, Lovre je u jednom trenutku bacio T.P. na krevet. U namjeri da se odbrani od nasilnika nesretna žena pokušala je pobjeći iz stana, ali je optuženi polomio ključ u bravi, piše Srpskainfo.

Nakon toga T.P. je istrčala na balkon i dozivala prolaznike u pomoć, a telefonom je pokušala pozvati V.G. Lovre je oteo telefon iz ruke i bacio bateriju kroz balkon, a T.P. je uspjela uzeti šrafciger kako bi otvorila vrata, ali nije uspjela.

Prema navodima iz optužnice, Lovre je tada uzeo flašu u kojoj se nalazio benzin, te polio vanbračnu suprugu po ustima, licu i tijelu, govoreći kako će je zapaliti.

Preplašena žena pobjegla je u kupatilo kako bi saprala benzin, a Lovre je utrčao za njom i benzin polio po pločicama i zapalio ga. Nakon svega, T.P. je ponovo istrčala na balkon i prolazniku rekla da je zaključana u stanu i polivena benzinom, te da zove policiju. Lovre je ubrzo došao do T.P. i udario je šakom u lice govoreći joj “pi… ti materina, kakvu ti pomoć zoveš, ko da ide u zatvor zbog tebe”.

Nakon potvrđivanja optužnice, banjalučko tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora Lovri.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)