Pokušaj ubistva: Određen jednomjesečni pritvor za Adu Balijagića

Radiosarajevo.ba
Pokušaj ubistva: Određen jednomjesečni pritvor za Adu Balijagića
RTV Slon / Ilustracija
Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Adu Balijagića (33) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

"On je osumnjičen da je u ranim jutarnjim satima 9. septembra 2018. godine, nakon kraće verbalne prepirke sa jednom osobom iz Banovića, svojim automobilom BMW džip tu osobu udario  i nanio mu veći broj  povreda.", saopćeno je iz Tužilaštva TK-a.

Naime, nakon kraće verbalne prepirke koju su imali  u ugostiteljskom objektu u hotelu Tuzla, Balijagić je izašao napolje i sačekao ga u svom u vozilu u blizini Filozofskog fakulteta i Gradske uprave u Tuzli. Kada je oštećeni sa prijateljem izašao  iz ugostiteljskog objekta, Balijagić je automobilom  nasrnuo na njega, udario ga prednjim dijelom vozila u lijevu nogu i odbacio ga na beton. Tako mu je nanio povrede na nogama, a od udarca i pada na beton ova  osoba je dobila i povrede  glave, lica, vrata, grudnog koša i ruku.

Nakon toga se Balijagić  vratio i istom prijetio da će ga ubiti.

"U jutarnjim satima osumnjičenog su pripadnici MUP-a TK lišili slobode. Nakon obavljene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je predat u nadležnost  Tužilaštva.", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije