Drama na Ilidži: Muškarcu se bore za život, ranjen nožem u grudni koš

Radiosarajevo.ba
Drama na Ilidži: Muškarcu se bore za život, ranjen nožem u grudni koš
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Dežurna služba Pete PU jučer je u 14.30 sati obaviještena da je u ul. Harisa Merzića, na području Ilidže, došlo do tuče tri lica afro-azijskog porijekla, saopćeno je iz MUP-a KS. 

"Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli M. A. (1988.), državljanin Maroka koji je imao vidnu povredu u predjelu grudnog koša, osobu inicijala I. K. (1994.), državljanin Libije i osobu inicijala A. O. (2000.), državljanin Palestine. Povrijeđena osoba je vozilom ZZHMP Kantona Sarajevo prevezeno na KUM UKC Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, te je zadržan na Klinici za torokalnu hirurgiju na daljem liječenju", saopćeno je iz MUP-a KS. 

Istog dana, u 18.20 sati policijski službenici Pete PU su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju, na štetu M. A. rođen 1988.godine iz Maroka, nanijevši mu nožem u predjelu grudnog koša povrede opasne po život, uhapsili I.K. i A.O.. 

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

Navedene osobe se predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije