Pokušaj otmice dječaka u Buča Potoku: Stigle i prve informacije iz policije

Radiosarajevo.ba
Pokušaj otmice dječaka u Buča Potoku: Stigle i prve informacije iz policije
Avaz / Ilustracija
Na društvenim mrežama, 29. maja, uz naznaku “PAŽNJA”, objavljena je informacija u kojoj se navodi da je na području Buča Potoka došlo do pokušaja otmice 15-godišnjeg dječaka.

Kako se navelo, tri NN muškarca pokušala su dječaka ubaciti u gepek automobila Toyota karavan, ali je dječak uspio pobjeći. 

„U nastavku ove objave kaže se da su i narednog dana, 30. maja, NN lica iz istog vozila na kružnom toku Otoka, uznemiravali 13-godišnju djevojčicu. Izvršenim provjerama, utvrđeno je da opisani događaji nisu prijavljeni policijskim službenicima.

S ciljem provjera pomenutih navoda  obavljen je razgovor s licem koje je objavilo pomenutu informaciju, kao i s majkom dječaka koji je sve ovo ispričao. O gore pomenutom obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je naložio da se poduzmu sve potrebne mjere i radnje, kako bi se u potpunosti rasvijetlio ovaj događaj i utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela.

Apeliramo na građane da ovakve i slične događaje odmah prijave policiji, a ne da neprijavljene i neprovjerene  objavljuju na društvenim mrežama i na taj način izazivaju uznemirenje javnosti i osjećaj nesigurnosti kod građana“, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije