Pokucao na vrata poznanika pa pucao na njega i brata

0
Radiosarajevo.ba
Pokucao na vrata poznanika pa pucao na njega i brata
WISH-TV / Puška / Ilustracija

Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv Siniše Bojića (27) za pokušaja ubistva dvije osobe u martu ove godine, u mjestu Maslovare kod Kotor Varoši.

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banjaluka, a navodi se da kritični događaj desio 6. marta 2021. godine oko 21.30 sati, kadan je optuženi u stanju teškog pijanstva, sa 2,21 promila alokohola, došao do kuće braće Slaviše P. i Mladena P, piše Mondo.ba.

Konstatovano mu je i stanje privremene duševne poremećenosti, odnosno emocionalno nestabilni poremećaj ličnosti, usljed čega je njegova sposobnost da shvati značaj svog djela i sposobnost da upravlja postupcima bila bitno smanjena.

U optužnici se isitiče da je sa sobom nosio prepravljenu vojnu poluautomatsku pušku, sa odrezanom glavom kundaka i dijela cijevi.

Pozvonio je na ulazna vrata u prizemlju kuće, a kada mu je Slaviša P. otvorio, ispalio je prema njemu više metaka, ali se oštećeni uspio baciti u stranu bez zadobijenih povreda. Kada je začuo pucnje, na balkon je izašao Mladen P., koji živi na spratu iste kuće, te da je upitao: "Alo, šta radiš".

Optuženi je zatim u njega usmjerio pušku, te u namjeri da ga ubije ispalio metak. Mladen P. se u tom trenutku bacio na pod bez zadobijenih povreda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije