Pojavio se uznemirujući snimak ubistva migranta kod Tešnja

2
Radiosarajevo.ba
Pojavio se uznemirujući snimak ubistva migranta kod Tešnja
PrtScr / Snimak ubistva

Tridesetdevetogodišnji migrant S.H., državljanin Alžira, jučer je podlegao povredama nakon što ga je u mjestu Kreševo, opština Tešanj, napadač ubo nožem u glavu, potvrdili su izvori Nezavisnih novina.

U policijskom saopštenju navedeno je da se kobni napad dogodio u nedjelju u 16.15 ispred tržnog centra "Konzum".

Napadač je, dodaje se, nožem napao Alžirca, a potom pobjegao, dok je povrijeđeni tridesetdevetogodišnjak s teškim, životno ugrožavajućim povredama preminuo u Opštoj bolnici Tešanj.

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak ubistva mgiranta ispred ovog tržnog centra.

U drugom slučaju, radi se o uspješnoj akciji službenika Policijske stanice Tešanj, kojom je u kratkom vremenskom roku, brzom i efikasnom akcijom policije, otkriven i lišen slobode Y.S., rođen 1993. godine, državljanin Maroka, koji se sumnjiči za ubistvo.

On se sumnjiči da je 14. februara u 16,15 sati ispred tržnog centra "Konzum" u mjestu Kraševo, općina Tešanj, izvršilo fizički napad upotrebom hladnog oružja-noža prema drugom migrantu H.S., rođenom 1982. godine, državljaninu Alžira, koji je tom prilikom zadobilo teže tjelesne povrede, životno ugrožavajuće, konstatovane u Općoj bolnici Tešanj, usljed kojih je i preminuo.

Nakon uviđaja, izvršenog pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, poduzete su intenzivne aktivnosti policijskih službenika na pretrazi terena i pronalasku osumnjičenog, te je istog dana na području Tešnja i pronađen Y.S.

Izvršenim pregledom, policijski službenici su pronašli i oduzeli nož, kao i odjeću sa tragovima krvi, koji će biti predmet potrebnih vještačenja.

Osumnjičeni je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj, gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada, a 15. februara predan je na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a ZDK, piše FENA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije