Pogledajte kako izgleda tramvajsko stajalište u Sarajevu nakon nesreće

6
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda tramvajsko stajalište u Sarajevu nakon nesreće
Foto: I. S. / Radiosarajevo.ba / Nakon saobraćajne nesreće, devastirano tramvajsko stajalište na Pofalićima

Nakon što se u sarajevskom naselju Pofalići u nedjelju poslijepodne desila saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše povrijeđena, ekipa portala Radiosarajevo.ba posjetila je lokaciju gdje se nesreće.

Podsjetimo, u nesreći u Novom Sarajevu učestvovala su dva vozila, a nakon nesreće tramvajsko stajalište u ovom naselju potpuno je devastirano.

Komadići stakla mogu se vidjeti na saobraćajnici u ulici Zmaja od Bosne, kako na tramvajskim šinama tako i na stajalištu gdje stanovnici glavnog grada BiH čekaju javni prijevoz.

Denis Bećirović: Ne postoji nijedan razlog da bilo koja zemlja ne podrži rezoluciju o genocidu

Denis Bećirović: Ne postoji nijedan razlog da bilo koja zemlja ne podrži rezoluciju o genocidu

Također, vidljivo je da je uništena i klupa za sjedenje ali i krovna konstrukcija na stajalištu. Uništen je i reklamni bilbord, a krhotine stakla vidljive su u okruženju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su, nakon nesreće izašli na teren da obave uviđaj koji bi trebalo da utvrdi razlog zašto je došlo do ove saobraćajne nesreće.

Podsjetimo, tramvajska stajališta u Sarajevu se od Baščaršije pa do Ilidže uglavnom nalaze smještena uz glavnu gradsku saobraćajnicu. Iako sarajevski vozači to odlično znaju, mnogi od njih ipak se ne obaziru na saobraćajne znakove i ograničenja brzine.

Ta činjenica ujedno je i razlog više da se vozila koja izgube kontrolu vrlo često udaraju i devastiraju tramvajska stajališta. Tramvajski saobraćaj u Kantonu Sarajevo je u nadležnosti preduzeća GRAS.

Mjesta predviđena za pješake vrlo često postaju opasna, a mnogi građani tvrde da je prava sreća što se ova nesreća desila tokom vikenda jer je bila manja frekvencija putnika na stajalištima. 

Ipak, mnogi građani se pitaju koliko dugo će čekati na obnovu i poboljšanja svih stajališta, te da li će se nakon obnove ujedno poboljšati i sigurnost putnika koji tu čekaju tramvaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije