Pogledajte kako su nekada, a kako danas izgledaju uhapšene Naida Mehanović i Ajša Ramić

8
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako su nekada, a kako danas izgledaju uhapšene Naida Mehanović i Ajša Ramić
Foto: Instagram/Avaz / Naida Mehanović i Ajša Ramić nekad i sad

Ajša Ramić iz Visokog i Naida Mehanović iz Sarajeva su uhapšene u srijedu, 31. maja, u policijskoj akciji "Tin" zbog sumnje da su se bavile trgovinom ljudima.

Kako je saopćeno, Ajšu Ramić i Naidu Mehanović su po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) uhapsila Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

"Pripadnici SIPA-e su u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova KS i Zeničko-dobojskog kantona pretresli stambene i poslovne objekte koje se dovode u vezu sa Ramić i Mehanović. Nakon što su ispitane u SIPA-i predate su u nadležnost Tužilaštva KS koje je ovaj predmet otvorilo 2023. godine", navodi se u saopećnju Tužilaštva KS.

Eldina Ahmić dobila kćerku sa zvijezdom Tottenhama

Eldina Ahmić dobila kćerku sa zvijezdom Tottenhama

Prema nezvaničnim informacijama, Mehanović i Ramić su uhapšene u okviru akcije na suzbijanju trgovine ljudima, a sve u vezi s navođenjem djevojaka na prostituciju.

Naida Mehanović bivša je predsjednica Vijeća mladih Kantona Sarajevo. Na proteklim Općim izborima bila je kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo na listi koalicije "Država".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CiYZ7matv2E/[/instagram]

Kao što smo već pisali, Naidu Mehanović je Općinski sud u Sarajevu 2020. godine proglasio krivom zajedno sa Avdijom Hasanovićem zbog "neovlaštenog optičkog snimanja" - tačnije, zbog ucjenjivanja i distribucije snimaka pornografskog sadržaja koji su uključivali maloljetnu osobu.

Kantonalni sud u Sarajevu je potvrdio prvostepenu presudu Općinskog suda protiv Avdije Hasanovića i Naide Mehanović, koji su osuđeni na po dvije godine zatvora.

Na Instagramu se vidi kako Mehanović živi „luksuznim životom“ i da je često bila na putovanjima. Slikala se u Dubaiju, Abu Dhabiju, na Jahorini...

Nekada je bila plavuša, a sada je - 'vatrena'...

[instagram]https://www.instagram.com/p/CqtXiNqtRcJ/[/instagram]

O drugoj uhapšenoj Ajši Ramić, Centar za istraživačko novinarstvo je u septembru 2022. godine objavio priču o tome kako je sa Merjem Mirsada Veladžić sa Floride desetinama bh. građana uzela blizu 140.000 dolara (255.000 KM) za američke vize.

Ajša Ramić
Foto: CIN: Ajša Ramić

Poslovne partnerice su tvrdile da sarađuju sa Američkom ambasadom u Bosni i Hercegovini i da u ime građana apliciraju za ubrzani proces dobijanja viza. Zauzvrat su od klijenata tražile pasoše i uplate od oko 5.000 dolara (9.100 KM) kako bi im ugovorile termine za intervjue u Ambasadi.

Također, nakon što je CIN razotkrio ulogu Ramić u prevarama sa američkim vizama, čitaoci su svjedočili kako ih je ova pravnica iz Visokog i ranije izigrala lažnim posredovanjem.

Ajša Ramić prilikom hapšenja
Foto: Avaz: Ajša Ramić prilikom hapšenja

Ramić su klijenti i saradnici prijavili policiji i tužilaštvu najmanje pet puta tokom prethodne dvije godine, uglavnom zbog prevara.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je dvaput odlučilo da neće pokretati istragu, dok je Federalna uprava policije (FUP) ugrozila istragu po trećoj prijavi, nezakonito uzevši dokaze. Na drugim prijavama tužioci i dalje rade.

Pročitajte ko su uhapšene Ajša Ramić i Naida Mehanović

Pročitajte ko su uhapšene Ajša Ramić i Naida Mehanović

Prema saopćenju SIPA-e, Mehanović i Ramić su nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, danas u svojstvu osumnjičenog predate u daljnju nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Obje su saslušane sinoć u prostorijama SIPA-e, gdje je Ramić negirala da ima veze s krivičnim djelom trgovine ljudima zbog čega je provedena akcija.

Očekuje se da večeras postupajući tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo donose odluku o njihovoj daljnoj sudbini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije