Pogledajte fotografije udesa s Bjelašnice: Vozilom sletjeli u jarak

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte fotografije udesa s Bjelašnice: Vozilom sletjeli u jarak
Foto: GSS / U udesu na Bjelašnici vozilo GSS-a završilo u jarku

U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na Bjelašnici učestvovalo je i vozilo Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo.

Kako je ranije rečeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba, u nesreći je učestvovalo šest vozila, a jedno je završilo u jarku.

Upravo ono koje je sletjelo s ceste pripadalo je GSS-u čiji su se spasioci vraćali sa redovnih aktivnosti obezbjeđenja Ski centra Bjelašnica - Igman.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Vozilom su završili u jarku, ali srećom niko nije povrijeđen. Nažalost, na vozilu je pričinjena veća materijalna šteta.

"Usljed neočišćene i zaleđene ceste, sa iskusnim spasiocem i vozačem za upravljačem u vozilu sa pogonom 4x4, nesreća se desila i nama koji smo navikli pomagati i pružati pomoć drugima. Nažalost, s obzirom na svakodnevne odlaske i povratke sa skijališta, po svim vremenskim uslovima, naši su spasioci imali i veću statističku vjerovatonću da im se desi nesreća", saopćili su iz GSS-a.

"Naši će spasioci sutra opet voziti istom rutom da bi pomogli povrijeđenim skijašima na našim olimpijskim planinama", dodali su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije