MUP otkrio detalje sinoćnje pucnjave na Pofalićima

Radiosarajevo.ba
MUP otkrio detalje sinoćnje pucnjave na Pofalićima
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija / ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je izvještaj o pucnjavi u sarajevskom naselju Pofalići. 

Naime, navode da je sinoć u 19 i 45 prijavio N. S. da je u ulici Zahira Panjete, općina Novo Sarjaevo došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je R. E. iz vatrenog oružja nanijelo povrede H. N. u predjelu desne natkoljenice, te da je rukohvatom od pištolja udarilo N. S. u predjelu lica.

Pucnjava na Pofalićima, jedna osoba povrijeđena, jedna lišena slobode

"Na lice mjesta je upućena patrola policije PS Novo Sarajevo, koja je u ulici Zahida Panjete, zetkla R. E. (1979), koji je istog dana lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivična djela iz člana 378, 172,173 KZ BiH, teško krivično djelo protiv djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, teška tjelesna ozljeda i lakša tjelesna ozljeda", piše u izvještaju.

H. N. je zadobio lakše tjelesne povrede, dok je N. S. zadobio teške tjelesne povrede, odnosno frakturu nosa, konstatovao je dežurni ljekar na KUM-u bolnice Koševo.

Povrijeđeni su upućeni na kućno liječenje.

Uhapšeni R. E. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zdravlja osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Policijski službenici Treće PU nastavljaju sa rasvjetljavanje ovog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije