Poduzet prvi korak: Osobe koje su podržale ubicu iz Gradačca bit će ispitane i procesuirane

Radiosarajevo.ba
Poduzet prvi korak: Osobe koje su podržale ubicu iz Gradačca bit će ispitane i procesuirane
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ramo Isak

Stravičan zločin koji je danas, 11.augusta, počinio Nermin Sulejmanović u Gradačcu, potresao je Bosnu i Hercegovinu, ali i region.

Pogotovo je jeziva činjenica da je svirepi ubica sve objavio na društvenoj mreži Instagram. Nadležni su odlučili poduzeti prvi korak.

Ervin Mušinović, šef Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova, saopćio je da će resorni ministar naložiti nadležnim organima "poduzimanje adekvatnih koraka u procesuiranju osoba koji su na društvenim mrežama podržale ubicu i veličale njegove postupke".

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

"Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak zatražit će od Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da ispituje sve osobe koje su na društvenim mrežama, a nakon stravičnih ubistava u Gradačcu, podržavale ubicu i veličale zločin koji je počinio", naveo je Mušinović.

Osim navedenog, od svih osoba koja su svojim porukama ili na drugi način podržale ubicu, bit će zatraženo da podnesu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

"Ovo se posebno odnosi na komentare pojedinaca objavljene na dva video snimka, a koji su uklonjeni od strane inspektora Federalne uprave policije i MUP-a TK. Također, bit će zatraženo da se protiv svih lica, za koja se utvrdi da su počinila krivično djelo gnusnim porukama podrške ubici, podnesu izvještaji o počinjenom krivičnom djelu", zaključuje u saopćenju Mušinović.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović ubio je suprugu i još dvoje ljudi, nakon čega je počinio samoubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije