Podignuta optužnica u Travniku: Prijetio sudiji i tužiocu u sudnici, pa napao policajce

2
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica u Travniku: Prijetio sudiji i tužiocu u sudnici, pa napao policajce
MUP SBK / Ilustracija

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Muje Riđića, kojeg sumnjiče da je prijetio sudiji i tužiocu u sudnici, te da je drugom prilikom napao policajce u Travniku.

Optužnica je potvrđena u cijelosti od strane Općinskog suda u Travniku.

"Optuženom se stavlja na teret da je ozbiljno prijetio da će napasti sudiju i tužioca, tako što je 5. oktobra ove godine oko 11 sati u sudnici Općinskog suda u Travniku, nakon što je postupajući sudija A. M. objavio da je glavna rasprava u krivičnom predmetu koji se vodio protiv istog završena, istom uputio ozbiljne prijetnje obraćajući mu se riječima: 'Vidjet ćemo se opet, vidjećeš ti ko sam ja', a zatim se obratio i tužiocu Kantonalnog tužilaštva SBK Travnik R. H. i uputio mu ozbiljne prijetnje riječima: 'Srešćemo se mi, vidjet ćeš ti ko sam ja', za koje vrijeme mu je kažiprstom gestikulirao prijetnju, nakon čega je udaljen iz sudnice od strane pripadnika Sudske policije SBK/KSB Novi Travnik", piše u optužnici.

Zelenski uvjeren: Ukrajina će ući u NATO nakon što pobijedi Rusiju

Zelenski uvjeren: Ukrajina će ući u NATO nakon što pobijedi Rusiju

Šta sve stoji u optužnici: Načelnik krim-policije Prijedor Radenko Bašić stajao na putu narko-dilera

Šta sve stoji u optužnici: Načelnik krim-policije Prijedor Radenko Bašić stajao na putu narko-dilera

Dalje se navodi da se pod tačkom dva optužnice Riđiću stavlja na teret da je 11. novembra ove godine u mjestu Kraban kod Travnika napao policajce iz Han Bile u općini Travnik.

"Nakon što su policijski službenici izvršili kontrolu vozila Fiat Stillo, u kojem su se nalazili Mujo Riđić i još jedna osoba, i uručili im prekršajni nalog zbog konzumiranja opojne droge na javnom mjestu, isti je napao policijske službenike M. M., H. H. i V. T., te se povišenim tonom obratio policajcu V. T., upućujući mu prijetnje.

Nakon toga je upozoren od strane policije da ne prijeti i ne vrijeđa, a potom sa podignutim rukama i zatvorenom pesnicom, u namjeri da napadne policajca, naglo kreće prema oštećenom H.H. zamahujući svojom desnom šakom u predjelu glave, nakon čega se policajac izmakao kako bi spriječio napad i Muju Riđića uhvatio svojim rukama u predjelu gornjeg dijela jakne, dok je pružao aktivni otpor.

Kako bi pomogao kolegi u savladavanju Muje Riđića, prišao je policajac M. M., kojeg je Mujo Riđić udario zatvorenom šakom u predjelu glave, usljed čega je isti zadobio lake povrede, te nakon što je savladan otpor koji je pružao Mujo Riđić, riveden je u PS Travnik, pojašnjava se u optužnici, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije