Podignuta optužnica u BiH: Kako je direktor banke sa još jednom osobom na prevaru uzeo 80.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica u BiH: Kako je direktor banke sa još jednom osobom na prevaru uzeo 80.000 KM
Foto: X.com / Konvertibilne marke / Ilustracija

Prijedorčanin D. R. i A. K. tadašnji direkor banke iz Banja Luke osumnjičeni su za prevaru kojom su omogućili podizanje kredita bez uredne dokumentacije čime su obmanuli žiranate.

Pripadnici Policijske uprave Prijedor Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su izvještaj o krivičnom djelu prevara protiv D. R. iz Prijedora i A. K. iz Banja Luke.

A. K. prijavljen je i za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

"D. R. je 2008. godine lažno se predstavljajući kao vlasnik poslovnog i stambenog prostora u Prijedoru, ponudio na prodaju predmetne nekretnine M. Š. iz Prijedora, kojem je uz prethodni dogovor sa osumnjičenim A. K., tadašnjim direktorom banke u Banjoj Luci, omogućio podizanje dva nenamjenska kredita u iznosu od 80.000 KM na ime druge dvije osobe iz Prijedora, iako navedeni nisu imali urednu dokumentaciju za odobrenje kredita", navodi se u saopćenju Policijske uprave Prijedor.

Osumnjičeni su tako doveli korisnike kredita, dva žiranta i potencijalnog kupca u zabludu da će se krediti naknadno prevesti u hipotekarne i predmetne nekretnine upisati u hipoteku.

"Nakon isplate gotovine po kreditu, novac u iznosu od 78.000 KM isplaćen je osumnjičenom D. R., od strane M. Š., a krediti nikada nisu prevedeni na hipotekarne, niti su predmetne nekretnine mogle biti predmet hipoteke", navode iz policije, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije