Podignuta optužnica protiv Sude Lavića, direktora Desete osnovne škole

Radiosarajevo.ba
Podignuta optužnica protiv Sude Lavića, direktora Desete osnovne škole

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo danas je podiglo i dostavilo Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje optužnicu protiv Sude Lavića, direktora Desete osnovne škole Ilidža.

Direktor Sudo Lavić učenicu dovodio u 'specijalne prostorije'?

Potvrđeno je to danas iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Direktor osnovne škole na Ilidži uhapšen zbog sumnje na spolni odnošaj s djetetom

"Nakon okončanja istrage, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je dana 4. septembra 2015. godine podiglo i dostavilo Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje optužnicu protiv S.L. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj s djetetom iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH", navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva.

Podsjećamo, nepotrvđene informacije govore kako je direktor osim svog kabineta imao ključeve još jedne "specijalne" prostorije koja je bila namještena, njegovim kolegama je bilo sumnjivo što u tu prostoriju dolazi jedna učenica, te su ga počeli pratiti. Ubrzo se ispostavilo da ima sasvim dovoljno materijala da se u ovaj slučaj umiješa policija. Direktora su u junu uhapsili pripadnici Federalne uprave policije po naredbi i pod nadzorom Kantonalnog tužitlaštva Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije