Počinje suđenje narkodileru Borisu Rutešiću

Radiosarajevo.ba
Počinje suđenje narkodileru Borisu Rutešiću

Pred Sudskim vijećem Suda BiH sutra počinje suđenje Borisu Rutešiću i drugima koji se optužnicom Tužilaštva BiH terete za neovlašteni promet opojnim drogama.
Osim Borisa Rutešića, u ovom predmetu optuženi su i Srđan Rutešić, Darko Gurović i Vladimir Prodanović.
 
U optužnici se, između ostalog, navodi da je u periodu od novembra 2009. godine do maja 2010. godine prvooptuženi Rutešić organizirao i rukovodio grupom za organizirani kriminal, kojoj su pripadali suoptuženi  ali i više drugih njima poznatih osoba s područja Republike Crne Gore, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Ova organizirana grupa je s ciljem stjecanja protupravne koristi vršila neovlašteni međunarodni promet opojnim drogama skank i speed iz Republike Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, te dalje na područje Republike Hrvatske.

Podsjećamo, Rutešić se u augustu prošle godine predao Tužilaštvu BiH, nakon što je za njim raspisana međunarodna potjernica. 

Inače, on je i prija osuđivan zbog istog krivičnog djela, i to na Županijskom sudu u Dubrovniku gdje je dobio tri godina zatvora. Tada je otkriven u pokušaju šverca skoro pet kilograma marihuane koju je nastojao unijeti u Hrvatsku. Međutim, snimile su ga termovizijske kamere postavljene u graničnom pojasu između Hrvatske i BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije