Pljačkaši presretali Banjalučane i ukrali 2100 KM

Radiosarajevo.ba
Pljačkaši presretali Banjalučane i ukrali 2100 KM

Za sada nepoznati lopovi opljačkali su dvije žene i jednog muškarca u Banjoj Luci, a pošto su ih presreli na ulici, ukrali im novčanike i lične dokumente, s njihovih bankovnih kartica podizali su novac, oštetivši ih za 2100 KM.

Kako smo saznali u CJB Banja Luka, jedan od napada dogodio se u srijedu u večernjim satima u ulici Meše Selimovića,  oko devet sati, kada je razbojnik prišao ženi s leđa, odgurnuo je te joj  istrgnuo iz ruke torbicu s dokumentima i novcem u iznosu od 350,00 КМ.

Potom, oko deset sati ujutro na Trgu Krajine, pljačkaš je drugoj ženi također oteo novčanik sa 150 KM, dokumentima, bankovnom karticom i kodom, a zatim s bakomata, zahvaljujući kodu iz novčanika podigao 1000 KM.  

Isti je slučaj prijavio i muškarac u ulici Veselina Masleše  kazavši policiji da mu je ukraden novčanik sa 100 KM, ličnim dokumentima i bankovnim kodom te da je lopov s bankomata podigao još 500 КМ. 

Policija radi na pronalasku kradljivaca i upozorava građane da čuvaju brojeve pin kodova odvojeno od bankovnih kartica kako bi spriječili podizanje novca s bankomata..

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije