Pljačka u Doboju: Majka s maloljetnim sinom ukrala 15.000 KM iz mjenjačnice

Radiosarajevo.ba
Pljačka u Doboju: Majka s maloljetnim sinom ukrala 15.000 KM iz mjenjačnice
Arhiva / Ilustracija
Meliha S. (37) iz Doboja osumnjičena je da je bila organizator krađe 15.000 KM iz mjenjačnice "Kia“ u ovom gradu, a kojoj su, svako u svojoj ulozi, učestvovali njeni maloljetni sinovi i Sabit S. (18) kojem je ona strina.

Pljačka se dogodila između 4. i 5. decembra prošle godine. Ona se sa dvojicom sinova automobilom dovezla na parking u blizini mjenjačnice. Kako bi obezbijedila alibi, sa mlađim sinom je otišla do Službe hitne pomoći i rekla da joj je loše, prenosi Blic.

Uverljivo je odglumila, te je dobila uputnicu za dobojsku bolnicu gde je otišla na pregled.

Za to vrijeme njen maloljetni sin i Sabit S. su na stubu ulične rasvjete isključili svjetlo koje osvjetljava mjenjačnicu, a onda provalili u nju, te ukrali 15.000 KM.

Oni su tada telefonom nazvali Melihu, koja je došla po njih. Odvezli su se njenoj kući i podijelili novac.

"Službenici PS Doboj 2 su 30. janura pretresli kuće i pomoćne objekate koje koriste M.S. S.S. i maloljetnik. Kod S.S. je nađen mobilni telefon, a od M.S. su oduzeta dva mobilna telefona i jedna SIM kartica. Istog dana su uhapšeni, dok su maloljetne osobe predate u nadležnost Centra za socijalni rad", saopćeno je iz PU Doboj.

Nakon saslušnja Sabit S. je pušten na slobodu, a Meliha je predata u nadležnost tužilaštva. Njen suprug i otac maloljetnih sinova nalazi se na privremenom radu u inostranstvu.

Akciju "Alibi“ su izveli službenici PU Doboj u saradnji sa Upravom za organizirani i teški kriminalitet MUP RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije