... / Pljačka u centru Banja Luke: Uperili mu pištolj u glavu i ukrali 20.000 KM

28. 01. 2020. u 11:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 24

Policija traga za dvojicom razbojnika koji su opljačkali radnika jednog privatnog preduzeća u strogom centru Banja Luke i ukrali mu 20.000 maraka, saznaje Srpskainfo.

Prema njihovim riječima, naoružani i maskirani razbojnici opljačkali su radnika ispred ulaza u banku u ulici Milana Tepića.

"Razbojnici su se dovezli motorom pred banku i sačekali da radnik izađe iz službenog vozila. U trenutku kada je nesretni čovjek izašao iz kedija, razbojnici su uperili oružje u njega. Zatim je jedan od razbojnika repetirao pištolj u glavu radniku nakon čega je on spustio obje torbe na zemlju", ispričao je izvor Srpskainfo iz banjalučke policije.

U trenutku kada je radnik vidio da razbojnici spuštaju oružje zgrabio je jednu torbu i utrčao u banku, dok su razbojnici sjeli na motor i pobjegli.

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, postupili su po prijavi da je dana 27. januara oko 17 sati u Banjoj Luci u ulici Milana Tepića, od strane dva nepoznata, naoružana i maskirana lica izvršeno krivično djelo razbojništvo, nad radnikom privatnog preduzeća", saopćeno je iz PU Banja Luka.

U saopćenju se dodaje da će materijalna šteta pričinjena krivičnim djelom biti naknadno utvrđena.

NEMA KOMENTARA