Pljačka banke u Sarajevu: Zbog planiranja i pomaganja uhapšene dvije djevojke

Radiosarajevo.ba
Pljačka banke u Sarajevu: Zbog planiranja i pomaganja uhapšene dvije djevojke

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, sinoć oko 21 sat su uhapsili dvije djevojke koje se dovode u vezu s pljačkom Raiffeisen banke 5. novembra, kada je, u razmjeni vatre pljačkaša s policijom, ubijen slučajni prolaznik, 56-godišnji Kemo Bašić.

Kako je saopćeno iz MUP-a, policajci su lišili slobode S.A., rođene 1990. u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 339. KZFBiH (Pripremanje krivičnog djela).

Zajedno s njom, uhapšena je i K.N., rođena 1991. u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH (Pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela).

„Iste se dovode u vezu s izvršiocima krivičnog djela razbojništva u poslovnicu Raiffeisen banka, dana 5. novembra. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.A. i K.N. su predate u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti istih“, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije