Pijana vozačica pokosila automobilom 19-godišnju studenticu iz Čapljine

Radiosarajevo.ba
Pijana vozačica pokosila automobilom 19-godišnju studenticu iz Čapljine
Foto: Capljinski portal / Vozačica Ivana Tena Gotovac Soldić (lijevo) i nastradala Marija Ćorić (desno)
Devetnaestogodišnja studentkina iz Čapljine Marija Ćorić (19) poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak na večer dogodila u Poljičkoj ulici u Splitu, nezvanično saznaju lokalni mediji.

Kako piše "Čapljinski portal" nesrećna djevojka je prije mjesec dana otišla otišla na studije u Split.

Nesreća se dogodila kada je Audi A3 prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Mariju Ćorić, a žena koja je upravljala automobilom pobjegla je sa mjesta nesreće.

Splitska policija uhapsila je u srijedu popodne radnicu Hrvatskih autocesta, zaposlenu u obradi podataka za čvor Dugopolje, Ivanu Tenu Gotovac Soldić (38), rodom s karlovačkog područja, i nad njom počela provoditi kriminalističku obradu zbog sumnje da je na Poljičkoj cesti u Splitu u utorak navečer u alkoholiziranom stanju izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala splitska brucošica Marija Ćorić (19) iz Čapljine, a nakon toga pobjegla s mjesta nesreće.

Tridesetosmogodišnja žena pronađena i uhapšena nekoliko sati kasnije, te da je kod nje u tom trenutku izmjereno 1,10 promila alkohola u krvi, pa se pretpostavlja da je u trenutku nesreće bila pod još jačim dejstvom alkohola.

Dodaje se da je policija locirala i uhapsila ženu zahvaljujući informacijama koje je dobila od očevidaca tragične nesreće.

Nezvanično se saznaje, da Ivani Teni Gotovac Soldić to nije prvi put da je vozila pod utjecajem alkohola.

U policiji kažu da će nakon otrežnjenja započeti kriminalističko istraživanje tokom kojeg prvo treba van sumnje utvrditi da li je za volanom Audija bila uhapšena žena, a ako jeste, protiv nje će biti podnesena krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije