Petak u Sarajevu: Razbojništvo, nasilničko ponašanje, izazivanje opće opasnosti

Radiosarajevo.ba
Petak u Sarajevu: Razbojništvo, nasilničko ponašanje, izazivanje opće opasnosti
Foto: Pixabay.com / Krađa / Ilustracija

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo imali su pune ruke posla proteklog dana u Sarajevu. Zabilježeno je nekoliko krivičnih djela.

Dan je počeo s požarom na sportskoj kladionicu u ulici Džemala Bijedića u Sarajevu. Požar je dojavljen u 4 sata i 10 minuta, a pripadnici PVB Kantona Sarajevo lokalizovali su ga u 4 sata i 45 minuta.

U 12 sati i 30 minuta slobode su lišena lica M. A. (1999) i M. F. (1995) zbog sumnje da su ranije počinili krivično djelo razbojništvo.

Zbog nasilničkog ponašanja na štetu lica L. M. iz Sarajeva u 21 sat i 45 minuta privedena su lica Ć. B. (1980) i Ć. E. (1996).

Zbog napada na policajca u vršenju poslova sigurnosti u 22 sata i 35 minuta uhapšen je K. Š. iz Sarajeva.

U 22 sata i 40 minuta H. A. (1991) iz Vogošće je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, te izazivanje opće opasnosti.

U 23 sata i 15 minuta uhapšena je i Ž. M. rođena 1971. godine, državljanka SAD-a koja se sumnjiči za krivično djelo posjedovanje i vatrenog oružja bez izdatog odobrenja od strane nadležnog organa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije